BannerShuttle jumpSillycom GraphicsshuttleshuttleSillycom Graphics

Wat is badminton.
Iedereen heeft wel eens een pluimpje geslagen op de camping of op het strand. Hierbij is het meestal de bedoeling om het pluimpje zo lang mogelijk in de lucht te houden. Bij badminton als sport is het echter juist de bedoeling om de shuttle zo snel mogelijk bij de tegenstander(s) op de grond te krijgen. Dit levert een snelle en aantrekkelijke sport op waarbij een goede conditie, de juiste slagtechniek en een uitgekiende tactiek ongeveer even belangrijk zijn. Badminton is een leuke sport voor iedereen en kan van jong tot oud beoefend worden. Een bijkomend voordeel van badminton is dat het op elk niveau gespeeld kan worden; recreatief maar ook competitief tot in de hoogste regionen.
Enkele belangrijke aspecten bij het spelen van badminton zijn:
de techniek - het voetenwerk en hoe kan ik de shuttle met het juiste effect over het netje krijgen en mijn tegenstander paf doen staan?
de tactiek - hoe kan ik mijn tegenstander volledig op het verkeerde been zetten?
de lichamelijke conditie - hoe lang houd ik dit nog vol?

Bent u geïnteresseerd geraakt?
Kom dan eens langs. Of beter nog: Kom eens meespelen! Rackets en shuttles zijn aanwezig, speelpartners ook, maar u mag natuurlijk ook uw eigen s(up)porters meenemen. Kom eens vrijblijvend op de woensdagochtend met ons meedoen,
om te kijken of badminton inderdaad de vorm van bewegen is die bij u past en of "De Shuttle" voor u de juiste vereniging is.

Om lid te worden legt u eenvoudig contact met de heer van Ruijven via deze website. Of u maakt contact via ons postadres ter attentie van de secretaris of voorzitter.

"De Shuttle" wordt gesponsord door

spacespacespacespacespacespacespacespacespace